1. apríla 2016

Višňový Cheesecake (bez pečenia)

 
Toto je naša malá oslava jari. Tiež sa vám tak veľmi páčia rozkvitnuté čerešňové a višňové stromi? Sú skrátka krásne, toľko ružovej :). Takto nejak vznikla myšlienka pre tento cheesecake. Dosť bolo o inšpirácii a ružovej, pome k samotnej chuti. Lahodná, ľahká ružová :). Na vrchu je Griotkové želé, ktoré som urobila zmiešaním Griotky a kompótovej šťavy v pomere 1:1. Kľudne si tento pomer upravte ako chcete.
Samozrejme ja viem, že je to nepečený cheesecake a spodok je u mňa pečený ale kľudne si ho urobte ako chcete z keksíkov a masla. A bude celý nepečený :).

55g masla
25g cukru
1 vajíčko
4 lyžičky kakaa
1 lyžica kyslej smotany
55g hladkej múky
0,5lyžičky kypriaceho prášku

Náplň:
5 plátkov želatíny
250g cream cheese
250g ricotty
1 lyžička vanilkového extraktu
50g práškového cukru
150ml šľahačky
1 veľký višňový kompót bez kôstok

Griotkové želé (pomer si zvoľte podľa vlastnej chute):
100ml kompótovj šťavy
100ml Griotky
4 plátky želatíny

24cm forma na tortu
180°C


Postup:

Trúbu zapneme na 180°C a základňu formy vystelieme papierom na pečenie. Maslo vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme vajíčko a zašľaháme. Do inej misky dáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Do cesta pridáme kakao a kyslú smotanu a zašľaháme. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom. Cesto dáme do pripravenej formy a dáme piecť na 20 minút. Po upečení necháme spodok úplne vychladnúť.
Do veľkej misy dáme cream cheese, ricottu, vanilkový extrakt a práškový cukor všetko dobre šľahačom spracujeme. Do hlbokého taniera dáme želatínu spolu s vodou aby sa pekne napučala. Do kastróla dáme vodu, necháme zovrieť a odstavíme. Na kastról postavíme žiaruvzdornú misku do ktorej dáme šľahačku. Napučenú želatínu vyžmýkame a dáme do šľahačky úplne roztopiť. Šľahačku zamiešame do syrovej plnky. Višne zlejeme a rozmixujeme. Do syrovej hmoty zamiešame čerešne a celé to nalejeme na základ. Cheesecake dáme do chladničky stuhnúť aspoň na pár hodín.
Želatínu na Griotkové želé necháme napučiť. Šťavu a Griotku dáme do hrnca a jemne zahrievame (jemne, nevaríme). Napučenú želatínu zamiešame do Griotky (odstavíme). Miešame kým sa rozpustí želatína. Tekutú želatínu nalejeme na dôkladne vychladnutý cheesecake a dáme do chladničky stuhnúť na pár hodín. 

Dobrú chuť
K :)   



2 komentáre:

  1. Mňam.. Ten určitě zkusím, já minulý víkend dělala jahodový :))

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež nepečený? Môže to byť dobré. Asi by som dala na vrch bielu čokoládu s limetkovou kôrou. OOOOOO ďakujem za inšpiráciu taký musím urobiť. :)

      Odstrániť