9. apríla 2014

Tvarohovo višňový koláč


Do tohoto koláčiku som dala tvaroh, ale kľudne môžete nahradiť tvaroh Philadelphiou a budete mať cheesecake :). Ja som mala chuť na ľahšiu variantu tak preto tvaroh.

Ingrediencie:
Cesto:
125g masla
150g jemného tvarohu alebo Philadelphie :)
100ml mlieka
100g práškového cukru
3 lyžice vanilkového extraktu
300g hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva

Náplň:
minimálne 280g višní (kľudne dajte aj čerešne)
60g masla
80g cukru
1 lyžica medu
1,5 lyžičky vanilkového extraktu
2 lyžice citrónovej šťavy
kôra z polky citrónu
2 vajíčka
500g jemného tvarohu, alebo Philadelphie :)
100g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
3 lyžice kukuričného škrobu

Mrvenička:
50g plátkov mandlí
75g hladkej múky
50g masla
40g cukru 

26cm forma na korpus
160°C s ventilátorom

Postup:

26cm formu vystelieme papierom na pečenie, iba spodok a boky potrieme maslom. Do mixéra (kuchynského robotu) dáme maslo, tvaroh, mlieko, cukor, a vanilkový extrakt a spracujeme (vy-mixujeme). Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a vypracujeme cesto (stále v robote). Cesto povtláčame do formy, aby bolo cesto aj po okrajoch. Formu dáme do chladničky, kým urobíme náplň.
Na náplň dáme do kuchynského robotu maslo, polovicu cukru a poriadne vy-mixujeme na hladkú penu. Pridáme vanilkový extrakt, medík, citrónovú šťavu a vyšľaháme. Pridáme žĺtka a vyšľaháme. Pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a kukuričným škrobom a zašľaháme. V inej miske vyšľaháme bielka spolu so zbytkom cukru na pevný sneh a opatrne vmiešame do náplne. Náplň rozdelíme na 2 časti. Korpus vytiahneme z chladničky a natrieme naň jednu polovicu náplne. Do druhej polovice opatrne zamiešame višne a dáme druhú časť plnky na koláč. Ak používate zmrazené nerozmrazujte ich a obaľte ich do cukru a až potom ich primiešame do náplne.     
V miske prstami urobíme mrveničku, tak že zmiešame mandle, múku maslo a cukor. Pekne prstami rozmrvíme maslo aby sa obalilo múkou a vznikne nám mrvenička :) (také malinké hrudôčky).  
Pečieme 40 minút na 160 °C s ventilátorom. Dávame pozor, aby sa to z hora moc nechytilo. Ak sa bude moc rýchlo zhora pripekať prikryte koláč alobalom a pečte ďalej :).

Dobrú chuť
K :)  




  
Inšpirácia: Clasic baking

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára