9. septembra 2014

Pumpkin Spice Latte/ Tekvicové Latte


Prosím zoznámte sa toto je moja láska v kategórii Nápoje: Pumpkin Spice Latte. Je veľmi ťažko popísatelné, pre mňa je to latte so sladkou vôňou a chuťou jesene :).  
Vôňa pripomína trošku škorice so štipkou klinčeku, v Latte zacítite malý závan muškátového orechu zvýraznený zázvorom a to voľačo neopísateľné čo tomu celému dodá tú božskú chuť. Och.....
Ak neparíte k tým šťastlivcom, ktorý majú Starbucks po ruke skúste tento recept. Nič nie je také dobré, ako toto Latte od Starbucks, ale táto moja verzia je fakt dosť dobrá. Naviac viete presne čo pijete :).

Ingrediencie na 2 poháre:
3 lyžice tekvicového pýre (recept nájdete v Pumpkin Spice Creamer)
2 lyžice medu/ maple syrup/ cukor (podľa chuti)
1 kopcová lyžička Pumpkin Spice/ Tekvicového korenia (recept nájdete v Pumpkin Spice Creamer)
lyžica vanilkového extraktu
2 poháre mlieka (nie doplna)
zhruba 90ml espressa (, alebo silnej kávy)
šľahačka (podľa chuti) + škorica na vrch (podľa chuti)


Postup:

Pyré dáme spolu s korením do hrnca a zahrejeme na strednom stupni, aby nám korenie pekne zavoňalo. Zhruba po 10 minutách (keď už korenie pekne voní) prilejeme mlieko a vanilkový extrakt, na miernom ohni zahrievame pod bod varu.  Odstavíme a primiešame med.
Pripravíme si kávu (espresso) a nalejeme ju do pohárov. Tekvicové mlieko dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme, aby sa nám urobila panička. Rozmixované tekvicové mlieko nalejeme na kávu posypeme škoricou, alebo dáme na vrch šľahačku a na ňu škoricu. 
A hotovo, k tomu niečo sladké a máme skvelé raňajky, alebo desiatu, alebo olovrant, alebo si to dáme len tak. Mne to chutí aj bez kávy, len ako Pumpkin Milk :)   
Ak používate Maslovú tekvicu tak namiesto 3 lyžíc pyré dám kľudne aj 4,5-5 lyžíc. Maslová tekvica sa mi zdá z dá v Latté málo výrazná preto si pridávam viac lyžíc oproti Hokkaido, ale pri pečení je to úplne ok. 

Dobrú chuť
K :)





Toto je ten úžasný originál:

    
Inšpirácia: Internet + vlastná chuťové bunky 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára