10. septembra 2014

Rebarborový Tart s mandľovou mrveničkou



Mandľový Tart s rebarborou a jednoznačne najlepšou mrveničkou akú poznám. Mrveničky som nechtiačky urobila viac tak som z nej veľkú časť odjedla, ale stále mám dosť v chladničke :). Cukor muscovado spolu s mandľami je veľmi dobrý update pre mrveničku. Dodáva veľmi príjemnú karamelovú chuť osviežujúcemu Tartu, akým je tento rebarborový. Len to vyskúšajte je krásne osviežujúci v kombinácii so sladkou mrveničkou.

Ingrediencie:
Cesto:
150g hladkej múky 
30g mandľovej múčky
30g cukru
90g studeného masla
1 žĺtok
3 lyžice vody

Náplň:
750g rebarbory nakrájanej na rovnako hrubé kúsky
100g cukru
šťava z 1 pomaranča 

Mrvenička:
1/2 lyžičky škorice
140g masla
100g mandlí
140g polohrubej múky
150g cukru muscovado

Pár mandľových lupienkov na vrch

forma na koláč 23cm
200°C

 

Postup:

Trúbu zapneme na 200°C. Ingrediencie na cesto dáme do kuchynského robotu a rýchlo spracujeme. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 30minút. 
Rebarboru nakrájame na kúsky a dáme spolu s cukrom a šťavou z pomaranču do žiaruvzdornej misky. Rebarboru pečieme do zmäknutia, trvá to zhruba 45minút, behom pečenia pár krát zamiešame. Zmeknutú rebarboru vytiahneme z trúby, trúbu nevypíname. 
Cesto si vyvaľkáme, dáme do formy a prstami pekne povtláčame. Koláč prikryjeme papierom na pečenie zaťažíme fazuľou a dáme na 15 minút do trúby piecť "na slepo". Po 15minutách odokryjeme cesto a pečieme ešte 10minút. Medzitým si pripravíme mrveničku. Všetky ingrediencie na mrveničku zmiešame v miske a spracujeme na mrveničku (šúchame medzi prstami).
Trúbu stiahneme na 180°C. Na upečené cesto dáme rebarboru, bez šťavy a zasypeme mrveničkou, na vrch dáme pár mandľových lupienkov. Pečieme 20minút. 
Podávame so šľahačkou a sirupom, ktorý nám ostal z pečenia rebarbory.  

Dobrú chuť
K :) 








Inšpirácia: BBC Good Food

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára