1. februára 2015

Čokoládové Cookies s Cream Cheesom


Čokoládové cookiesky voňajú jemne po káve, ale iba veľmi jemne, len na doplnenie čokoládovej chute. Po zakusnutí sú vo vnútri krásne mäkké a pritom na povrchu jemne chrumkavé. Presne také, aké majú byť špičkové Cookies. Mám rada aj klasické Cookies také tenké a chrumkavé, ale teraz ma baví takáto ich mäkká varianta. Samozrejme aj tieto sa dajú urobiť tenké a chrumkavé, stačí ich nedať chladiť a rovno ich dať piecť. 
Je to na vás :). Ak nemáte doma zbytok Cream Cheesu, ako ja kľudne ho nahraďte Nutellou. Výsledok bude určite výborný. Akurát prispôsobte podľa chuti cukor. 
Takto to u nás dopadne, keď doma pečiem koláč plnený čučoriedkami a jabĺčkami, presne podľa mojej chute (,v najbližšej dobe zverejním).

Ingrediencie:
115g masla
60g cream cheese ( tu nájdete zopár typov kde ho kúpiť)
120g hnedého cukru 
1 vajíčko
2 lyžice uvarenej kávy (kľudne si odložte  rannej kávy)
2 lyžičky vanilkového extraktu
55g kakaa (ja používam kakao značky Callebaut, na kilo je lacnejšie ako "holanďanka" z Rakúska a tiež je hnedšie- áno existuje niečo hnedšie, ako kakao "holanďanka" z Rakúska :) ). Ak ale nepoužijete Callebaut kakao, ale iné, určite pridajte gramáž aspoň na 70-80g inak to budete mať veeeeeľmi bledé.
1 lyžička instantnej kávy (sypanej)
220g hladkej múky
2 lyžičky kukuričného škrobu
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
300g čokolády 

plech potiahnutý papierom na pečenie
175°C

 

Postup:

V miske vyšľaháme maslo spolu s cukrom do peny. Pridáme vajíčko, kávu, vanilkový extrakt a vyšľaháme na strednom stupni. Pridáme kakao, a instantnú kávu a znovu dobre zašľaháme. Nakoniec pridáme múku preosiatu so škrobom, sódou a soľou a zamiešame aby sa všetko dobre spojilo. Nakoniec do cesta zapracujeme na kúsky pokrájanú čokoládu (pár kúskov si necháme na ozdobenie). Z cesta vypracujeme 20 guličiek a každú jemne sploštíme a na vrch zatlačíme pár kúskov čokolády, ktoré sme si odložili. Guličky dáme na 2 hodinky do chladničky poriadne stuhnúť (alebo na 30 minút do mrazničky). 
Trúbu zapneme na 175°C a na pripravený plech poukladáme jemne sploštené gulôčky. Pečieme 10 minút, tak aby boli cookies jemne pevné z vonku. Chceme aby boli v podstate "nedopečené", aby sme ich nemali chrumkavé, ale vo vnútri mäkké.  

Dobrú chuť
K :) 
  


Zdroj: Avarie Cooks

2 komentáre:

  1. Omg omg! Tak tyhle cookies vypadá báječně, až budu mít potřebné ingredience a volný den tak se pustím do pečení, protože prostě mňam mňam :D
    Mimochodem, tvůj blog je super! :)

    Life by Peggy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To fakt??? Dakujem dakujem. Som strasne rada ze sa to niekomu paci.
      Na toto nepotrebujes volny den. Staci mat chvilku na pripravu cesta. A to mas urcite do 30minut hotovo. Inak su neskutocne zrave.

      Odstrániť