25. marca 2015

Kokosový Cheesecake (bez pečenia)


Veľmi jednoduchý a ľahký cheesecake. Chuťovo veľmi lahodný a jednoznačný, nie je tam absolútne nič čo by dopĺňalo, alebo by vám mohlo odviesť pozornosť od čisto kokosovej chute inam. Kokosové pilinky sú iba na povrchu, preto je cheesecake krásne vláčny a hladučký. 
Ak robíte Cheesecake prvýkrát prečítajte si Ako upiecť cheesecake. Je tam pár rád ohľadom cream cheesu a keksov, ktoré by sa vám mohli zísť.
Ak sa vám môj Blog páči dajte mi hlas: http://www.blogerroka.sk/karolina-azzaro/

Ingrediencie:
200g keksíkov
50g kokos
150g roztopeného masla
Náplň:
6 plátkov želatíny
250g cream cheese
250g mascarpone
80g krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
400ml kokosového mlieka (1 plechovica)
180ml šľahačky
2 lyžice Malibu

24cm forma
chladnička

 

Postup:

Keksíky dáme do kuchynského robotu a rozdrvíme ich na čo najmenšie. Ja k tomu pridávam na rozdrvenie aj kokos (celé je to potom jemnejšie a zdá sa mi, že to viac voní ale nemusíte).  Rozdrvené keksíky dáme do misky pridáme kokos a zalejeme roztopeným maslo a spracujeme. Ja pridávam maslo postupne. Všimla som si že niektoré keksíky potrebujú viac masla a niektoré menej.
Spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Keksíkovú hmotu popritláčame na spodok formy a dáme zatiaľ nabok. 
Želatínu dáme do misky a zalejeme trochou vody. Do zvlášť misky dáme cream cheese, mascarpone, cukor a vanilkový extrakt a ponorným mixérom spracujeme. Šľahačku a kokosové mlieko nalejeme do žiaruvzdornej misky a postavíme na hrniec s vriacou vodou. Zamiešame, aby sa všetko spojilo. Nabobtnanú želatínu vyžmýkame a vložíme do zahriateho kokosového mlieka a zamiešame, aby sa želatína pekne v mlieku rozpustila. Kokosovú zmes nalejeme na cream cheese zmes a zamiešame dohľadka, prilejeme Malibu a zamiešame. Hotovú náplň nalejeme na keksíky a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. 

Ozdobíme upraženým kokosom, alebo čím len chcete. Kľudne ho môžete nechať aj tak. 

Dobú chuť
K :)      



Inšpirácia: cheesecake, Hannah Miles

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára