13. augusta 2015

Nutellové Frappuccino (Nutella Freppe)


V lete keď je vonku tak 35°C a viac vážne nepoznám nič lepšie na pitie okrem Nuttelového Frappe. Dosť sladká káva s príchuťou Nutelly :)... .  No po pravde nič ma tak nedokáže postaviť na nohy ako toto Frappe, ja ho vážne zbožňujem. Ja tomu hovorím asi tak: každý národ má to svoje. To čo je dobré a to čo majú časom overené pri daných podmienkach je hlúpe nevyužiť. V tomto prípade krajina je Grécko a dané podmienky.... veľmi teplo. Takže nazdravie :).

Ingrediencie:
180 ml silnej kávy
2 hrnčeky ľadu (môj hrnček má objem 250ml vody)
250ml mlieka
1 lyžica medu (podľa chuti, alebo hocijakého iného sladidla)
4 lyžice Nutelly
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžička kakaa

2 poháre


Postup:

Všetko dáme do mixéru (musí vedieť rozdrviť ľad) a zmixujeme. Podávame so šľahačkou a ja aj s karamelovou omáčkou. Poprípade môžete posypať kakaom (namiesto karamelu).
Ak váš mixér nevie rozdrviť ľad, nedávajte ho tam. Všetko okrem ľadu dobre zmixujte nalejte do pohára a nasypte na vrch ľad. Podávajte so šľahačkou.  

Ak nemáte Nutellu (veľká chyba), kľudne ju nahraďte roztopenou čokoládou.  

Karamelový sirup:
100g krupicového cukru
45g masla
60ml šľahačky

Postup:
Cukor dáme do menšieho kastróliku a na strednom stupni zahrievame kým sa cukor začne roztápať. Strážime ho aby nám nezhorel, mal by mať hnedkastú farbu. Pridáme maslo, zamiešame. Nakoniec pridáme šľahačku, zamiešame a odstavíme. Čím dlhšie budete karamelový sirup variť tým bude hustejší.   
Tento karamelový sirup je absolútne brutálna vec, chuťou hrozne pripomína Werther's. 
Samozrejme neodporúčam použiť slaný karamel do Nutellového Frappe. Ale kľudne do zbytku karamelu zamiešajte soľ podľa chuti. 


Dobrú chuť :) / Nazdravie
K :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára