1. októbra 2016

Malinovo kokosový koláč s vločkami (Rezy s džemom a kokosom)



Extrémne žravý koláč. Ja viem na mňa dosť zdravý koláč a dokonca bez čokolády, ale keď ochutnáte pochopíte. Musíte uznať pečený kokos, vločky, maslo, hnedý cukor a v strede malinový džem. Tá neskutočná vôňa po masle a kokose je úžasná. Idem si rýchlo odkrojiť, kým ešte je. Bože to je tak dobré, a fakt dobré na to, že v tom nie je čokoláda... Keď si pozriete aj poslednú fotku je pekne vidieť, že som sa neudržala.   
Do koláča som dala malinový džem, ale znesie prakticky každý druh džemu. Voní hlavne kokos s maslom, džem objavíte až keď zakusnete.
Do cesta ide múka, kokos a vločky, dokopy to dáva 600g, a je prakticky jedno koľko čoho, ale ak zvýšite vločky musíte pridať trochu viac masla inak bude cesto sypké. Odporúčam urobte si to podľa vašej chute a keď spracujete cesto a bude sypké, tak že sa nebude dať popritláčať, skrátka roztopte si trochu masla a dolejte a znovu spracujte.  


Ingrediencie:
220g vločiek
180g kokosu
200g hladkej múky
185g masla (poprípade pridajte podľa potreby)
3 lyžice medu
60g hnedého cukru

1 malinový džem (bude výborný aj s jahodovým džemom, vlastne si ho viem predstaviť s hocijakým džemom, taký je dob)

190°C
pekáč 20x30cm

 

Postup:

Plech vystelieme papierom na pečenie a trúbu zapneme na 190°C. 
Do kastróla dáme: maslo, med a cukor a na strednom ohni roztápame. Keď sa cukor roztopí odstavíme. Do masla postrupne zamiešame kokos múku a vločky. Kľudne to sypte do vriaceho masla a miešajte lyžicou, čím viac tam toho bude tým to bude chladnejšie. Nakoniec to zamiešajte rukami. Ak to bude sypké, roztopte si ešte trochu masla a pridajte to do ceste. Dosť závisí od vločiek, ako nasiaknu.
Polovicu ceste povtláčame na spodok plechu. Na cesto nejak ponatierajte celý pohár džemu. Robí sa to zle. Ja som lyžicou nakydala džem na cesto a potom som to rukou a lyžicou nejak utlapkala. Na vrch pomrvíme druhú polku cesta. Vrchné cesto trochu popritláčame a šup s tým do trúby. Pečieme zhruba 30 minút, ale sledujte ho. Vrch sa strašne rád a skoro pripeká. Ja som dávala alobal už po asi 13 minutách.   

Dobrú chuť
K :)



2 komentáre:

  1. Aj keď som pridala 250g masla je to strašne suché a veľmi cítiť hl.múku.neviem ale podľa mňa extrémne nežravý

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma veľmi mrzí. Tento koláč nie je sitce vláčny, vrch je trošku suchý, ale nie nijak extra. A s džemom to bolo úplne akurát. Ale určite nebol cítiť po múke.

      Odstrániť