24. októbra 2014

Pumpkin Cheesecake

  

Pumpkin Cheesecake je najvláčnejší cheesecake, aký som kedy robila. Tak ako všetky Pumpkin sladké, krásne voní po tekvici a jeho korení. 
Nabudúce určite nahradím maslové kekse čokoládovými. Tie by mi v tom chutili určite viac. Tekvica ak ste to u mňa ešte nečítali je najlepšia s čokoládou. Úžasná kombinácia. 
Ak pečiete Cheese prvýkrát prečítajte si Ako upiecť Cheesecake.
 
Ingrediencie:
200g keksov
100g  masla
2 lyžičky škorice
2 lyžičky sušeného zázvoru

Na náplň:
600g cream cheesu
200g kyslej smotany
50g hnedého cukru
1 veľká kopcová lyžička medu
450g tekvicového pyré (recept nájdete tu), ak môžte použite radšej Hokajdo mé výraznejšiu chuť
5 vajíčok
3 lyžičky pumpkin spice/ tekvicového korenia (recept nájdete tu)
1 lyžica vanilkového extraktu
150g bielej čokolády nakrájanej na kúsky (nemusí byť)

26cm tortová forma
170°C


Postup:

Kekse dáme do kuchynského robota a rozmixujeme úplne na čo najmenší prášok. Maslo dáme do malého kastróliku a necháme na strednom stupni úplne roztopiť. Roztopené maslo nalejeme na keksíky a rukou spracujeme. 
Trúbu zapneme na 170°C tortovú formu 26cm vystelieme papierom na pečenie (iba odnímatelný spodok). Keksovo maslový mix utľapkáme na spodok fromy a dáme zatiaľ do chladničky. 
Do veľmi veľkej misy dáme chream cheese, kyslu smotanu, cukor, med a ručným mixérom spracujeme. Pridáme pyré, vajíčka a korenie spolu s vanilkou a znovu to celé pekne spracujeme. Náplň nalejeme na keksíkový základ a na vrch nasypeme bielu čokoládu (pekne klesne do cesta). Formu vložíme do pekáča s vriacou vodou a celé to dáme piecť do trúby. Pečieme zhruba 60-70minút. Po upečení by sa mal cheesecake ešte trošku v strede triasť. Trúbu vypneme a cheesecake v nej necháme stáť kým nevychladne. Cheesecake po vybratí z trúby necháme ešte úplne vychladnúť niekde v kuchyni. Úplne vychladnutý cheesecake dáme do chladničky úplne stuhnúť cez noc. A máme skvelé raňajky :).

Dobrú chuť
K :)


2 komentáre:

  1. Vidím, že se taky povedl. Ta dýně je v tomhle prostě úžasná. Dá se z ní udělat opravdu všechno. Krásné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To mas pravdu. Ja ju absolutne zboznujem hlavne na sladko. A najviac s cokoladou :).
      Dakujem :)

      Odstrániť