Táto tortička je fakt zvláštna. Cesto je krehké, napufňané a v strede mäkké. Kombinácia čokolády a mandlí :).
Ingredienie:
100g mandlí (v robote)
100g jemného cukru
115g masla
40g hladkej múky
150g čokolády
3 vajíčka
30ml Amaretta
Čokoládová poleva:
175ml šľahačky
225g čokolády
30ml Amaretta
35g masla
Postup:
Trúbu predohrejeme na 180°C, formu s priemerom 20cm vymažeme a vysypeme múkou.Opečieme si mandle na sucho a dáme do mixerá rozdrtiť na čo najjemnejšie. Posekané mandle dáme do misky spolu s 2 lyžicami cukru a múkou. Maslo vyšľaháme spolu s polkou cukru. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a vychladnutú ju zašľaháme k maslu. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky. Na záver pridáme Amaretto. V ďalšej miske vyšľaháme bielky do tuha. Do čokolády opatrne zamiešame asi tak kopcovú lyžicu snehu a pridáme sypké ingrediencie. Nakoniec opatrne zamiešame všetky bielka. Cesto presunieme do tortovej formy a pečieme 30- 35 minút. Cesto sa napufňá ale v strede zostane mäkké. Necháme vychladnúť 15 minút a vytiahneme z formy.
Na čokoládovú polevu dáme variť šľahačku. Keď nám zovrie odstavíme ju a pridáme čokoládu. Keď sa čokoláda rozpustí zašľaháme do nej maslo. Necháme tak 30 minút úplne vychladnúť až potom ňou potrieme korpus.
Dobrú chuť
K :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára