24. júna 2013

Bublanina





Včera mi mamina dala par čerešní, ktoré dostala od susedov. Tak som hľadala na internete čo s nimi... Nakoniec som upravila recept od Babkamt.
Bublaninu môžem jesť od rána do večera (doslova). Na raňajky, na desiatu, na obed, na olovrant, na prú večeru, na druhú večeru,..... 
Nech sa páči:



Cesto: 

4 vajíčka
230g kryštálového cukru
250g polohrubej múky
100ml oleja
150ml vlažného mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
soľ
350g čerešní


Postup:

Pekáč vo veľkosti 35 x 25cm vystelieme papierom na pečenie a zapneme trúbu na 180°C.
Bielka vyšľaháme so soľou, pridáme cukor a šľaháme ďalej, kým bielka nebudú pevne. Pridáme žĺtka, po jednom zašľahávame. Po troškách zašľahávame mlieko na striedačku s olejom. Nakoniec patrne zamiešame múku s práškom do pečiva a čerešne, alebo iné ovocie. Dáme do pekáča a ten do predohriatej trúby, pečieme zhruba na 25 minút. Pre istotu urobíme špajľový test (súste mieriť špajľu mimo ovocia), ak je špajľa po vytiahnutí čistá koláčik je upečený. Ak sú na nej omrvinky nechajte to ešte 5 minút piecť.  
Ak použijete mrazené ovocie, obaľte ich trochu v cukre až potom ich dávajte do cesta. Tento drobný fígeľ zaistí, že ovocie nepadne na dno. Ale rátajte aj dlhšou dobou pečenia, zhruba 40minút. Pre istotu ale použite špajľový test. 

Dobrú chuť

K :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára