26. decembra 2013

Parížske orechy


Parížske "guľky" oriešky mám veľmi rada. Ja mám vlastne veľmi rada všetko kde je parížska šľahačka. No povedzte či niekto pozná niečo chutnejšie...... hotová mňamka. 

Ingrediencie:

180g múčkového cukru
25g holandského kakaa
280g masla
300g hladkej múky
60g polohrubej múky
120g mletých orechov
kôra z 1 citrónu

Parížsky krém:
1 šľahačka na šľahanie
100g tmavej čokolády 
250g masla
80g cukru 

 

Postup:

Šľahačku si pripravíme o deň skôr: šľahačku privedieme k varu a stiahneme zo sporáku. Nalámajú čokoládu dáme do misky a zalejeme vriacou šľahačkou. Keď sa čokoláda rozpustí zamiešame ju poriadne do šľahačky aby sa nám pekne spojili. Zlejeme do zavarovacieho pohára a dáme do druhého dňa schladnúť. 

Zo všetkých surovín na orechy vypracujeme na cesto a dáme do chladničky na hodinku. Cesto vtláčame do formičiek a dáme na plech. Trúbu predohrejeme na 200 °C a dáme piecť na 8 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť a vyklopíme formičky. Orechy bez krému vydržia veľmi dlho v uzavretej nádobe. Neplňte ich krémom skôr ako 10 dní pred Vianocami. 
Maslo s cukrom vyšľaháme do biela ručným šľahačom. Pridáme čokoládu so šľahačkou a zamiešame.
Orechy plníme pomocou cukrárskeho pytlíku, alebo klasického desiatového pytlíku len si jeden rožtek odstihnite aby cez dierku prešiel krém.

Dobrú chuť
K :)  

Zdroj: Apetit 11/2009
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára