5. júla 2014

Malinové Tiramisu


Malinové Tiramisu..... Jednoznačne patrí u nás k najobľúbenejším zákuskom, zároveň je to jeden z mála receptov, ktoré pravidelne opakujem niekoľkokrát do roka. Malinové tiramisu je vďaka malinám veľmi osviežujúce a ľahučké ako obláčik, ideálne na teplé letné dni :).
Najdôležitejšia vec na tomto recepte je zdroj. Je ním úžasná pani Majka Kaprasová. Od nej mám aj tento recept na Tiramisu. Pani Majku týmto pozdravujem a znovu veľmi pekne ďakujem za recept :). Oba recepty na Tiramisu sú bezpochyby najlepšie, aké sme kedy doma skúšali. Rozhodne sú najlepšie, ktoré sme kedy jedli mimo Talianska. Skúste a uvidíte, že mám pravdu :).

Ingrediencie:
400g malín (ak máte menej nevadí) + pár malín na ozdobenie

1 veľké balenie cukrárskych piškót
500g mascarpone
250g cukru
4 vajíčka
1 hrnček bieleho vína


Postup:

Maliny spolu s polovicou cukru dáme do malého kastróliku a dáme na sporák na stredný stupeň. Prilejeme 200ml vody spolu s vínom a chvíľu povaríme, aby maliny zmäkli a trochu ich popučíme. Varíme ešte tak 10-15 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si nádobu, najlepšie sklenenú, v nej Tiramisu krásne vynikne. Stačí aj plastová, ale tú si vyložíme alobalom. Ja používam nádobu 24cm x24cm.
Žĺtka vyšľaháme spolu s polkou cukru. Pridáme k nim mascarpone a spolu dobre prešľaháme. V inej miske vyšľaháme bielka, tie krásne odľahčia krém. Môžte k nim prišľahať 2 lyžičky vanilkového cukru. Opatrne zamiešame bielka do mascarpone.  
Prvú polku piškót namáčame do malín, tak aby sme mali viac ako polku každej piškóty navlhčenú malinami. Piškóty navlhčené malinami ukladáme malinovou časťou na vrch (zopár malinových jadierok môžte dať na vrch piškót). Na maliny dáme mascarpone krém. Druhú polku piškót namočíme do zbytku malín a ukladáme malinovou vrstvou hore (čiže na mascarpone budeme pokladať NEvlhčenú časť piškót). Na piškóty poukladáme zbytky malín. Na maliny natrieme druhú časť mascarpone krému. Na vrch poukladáme pár malín na ozdobu a dáme do chladničky schladiť tak na hodinku. 


Dobrú chuť
K :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára