Po malej prestávke od pečenia pridávam osviežujúci tart s čokoládou a rebarborou. Pečie sa iba korpus a rebarbora, čiže tento koláčik nikomu byt neprehreje :). Rebarbora je skvelá úžasne osvieži koláčik.
Ingrediencie:
25g kaka
185g hladkej múky
125g masla
50g práškového cukru
3ks žĺtok
2 lyžice studenej vody
Pečená rebarbora:
450g rebarbory (môžte dať aj 500g)
2 lyžice hnedého cukru
2-3 lyžice ružovej vody
Čoko ganache:
300g aspoň 50% čokolády
250ml šľahačky
24cm forma na koláč
180°C
Postup:
Kakao, múku, maslo a cukor spracujeme v kuchynskom robote. Pridáme žĺtka a vodu a znovu premixujeme. Cesto dáme do chladničky na hodinu schladiť. Po hodinke vyberieme cesto z chladničky, medzi 2 fóliami ju rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na formu. Prstami povtláčame cesto do formy (24cm) a dáme na 30minút do chladničky. Trúbu zapneme na 180°C. Vychladnuté cesto prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou a dáme do predohriatej trúby piecť tak na 15 minút. Po 15 minutkách dáme z koláča preč papier na pečenie a dáme ho späť do trúby tak na 15minút.Medzitým si pripravíme rebarboru:
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na 2 cm hrubé kúsky a dáme do zapekacej misky. Rebarboru zasypeme cukrom a pokvapkáme ružovou vodou. Vrch zapekacej misky zakryjeme zakryjeme alobalom.
Upečený koláč vytiahneme z trúby a necháme ho na mriežke úplne vychladnúť, trúbu nevypíname. Do zapnutej trúby dáme piecť rebarboru tak na 15-20 minút do mäkka. Upečenú rebarboru necháme úplne vychladnúť a dáme na koláč.
Čokoládový ganache:
V menšom kastróliku dáme zohriať šľahačku tesne pod bod varu a odstavíme. Do horúcej šľahačky zamiešame čokoládu a necháme roztopiť. Čokoládu zamiešame, aby sa dobre spojila. Čokoládu nalejeme na rebarboru a necháme vychladnúť.
Ak chcete môžete si roztopiť bielu čokoládu a pokvapkať ňou vrch skoro vychladnutú čokoládovú ganache. Takto pripravený koláčik dáme do chladničky úplne stuhnúť tak na 2 až 3 hodiny. Ak nechcete urobiť ciky-caky z bielej čokolády stačí ak pred podávaním posypete tart kakaom.
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: Donna Hay
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára