2. júna 2015

Čokoládovo Mätové Cookies


Zbožňujem mäkké cookies, sú u mňa jednoznačne na prvom mieste. Kombinácia čokoláda- mäta je rozhodne moja najobľúbenejšia. V kombinácii s kúskami bielej čokolády je to vážne krásne dielo :).
Toto je jeden z tých receptov, po ktorých siaham keď mám chuť niečo sladké...(náš dnešný prípad). Veľmi často si robím dvojitú, alebo trojitú dávku a polku šlahnem do mrazničky (človek nikdy predsa nevie kedy ho to chytí :) ). Keď mám na niečo chuť, alebo keď sa pri dverách objaví nečakaná návšteva, stačí len vytiahnuť cesto z mrazáku a dať na plech a za 12 min sú hotové.
Táto varianta je s mätovým extraktom a bielou čokoládou. Je to ale v podstate univerzálny recept môžte si urobiť hocijakú kombináciu. Kľudne biele s kúskami čokolády (kakao nahradíme múkou), alebo kokosové s limetkou a bielou čokoládou (namiesto kakaa dáme kokos a limetkovú kôru). Naozaj môžte si vymyslieť hociakú kombináciu.  

Ingrediencie:
115g masla
100g hnedého cukru
1 vajíčko
1 lyžička mätového extraktu
120g hladkej múky
60g kakaa
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
30ml mlieka
120g bielej čokolády

Klasický plech 
175°C

 

Postup:

Maslo spolu s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajíčko a zašľaháme. Do cesta dáme mätový extrakt a zašľaháme. V miske zmiešame múku, sódu, soľ a kakao. Do cesta lyžicou zamiešame sypké suroviny. Prilejeme mlieko a zašľaháme. Nakoniec 3/4 čokolády zapracujeme do cesta. Z cesta vypracujeme guličky, každú jemne pritlačíme. Na vrch každej guličky popritláčame zbytok čokolády. Guličky naukladáme do nádobky a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny. Menej naozaj nestačí. Kľudne ich dajte aj do mrazáku a môžte ich vytiahnuť kedy bude potrebné :). 
Trúbu zapneme na 175°C. Stuhnuté guličky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do trúby piecť 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a papáme...

Dobrú chuť
K :) 



Inšpirácia: sally's baking addiction

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára