Ingrediencie:
140g masla
100g čokolády (ja som použila Callebaut 70,4%)
100g práškového cukru
2 vajíčka
123g self-rising múky (hladká múka s práškom do pečiva)
štipka soli
mätový esencia
Poleva:
170g čokolády
50ml šľahačky
20g masla
mätová esencia
forma na muffiny
180°C
Postup:
Trúbu zapneme a muffinovú formu vyložíme papierovými košíčkami.
Maslo a čokoládu dáme do žiaruvzdornej misky a postavíme na kastról s vriacou vodou, tak aby sa voda nedotýkala misky. Čokoládu a maslo necháme rozpustiť, zamiešame aby sa všetko dobre spojilo a odstavíme. Keď nám čokoláda s maslom vychladne zamiešame do nich všetky ostatné ingrediencie. Ide to aj lyžicou, ale odporúčam najskôr dať do čokolády všetko okrem vajec a ochutnať. Podľa potreby si pridajte mätovú esenciu. Keď ste s chuťou spokojný zamiešajte vajcia. Cesto preložíme do muffinových košíčkov a dáme piecť na 25 minút.
Kým sa upečú cupcaks pripravte si polevu. Do žiaruvzdornej misky dáme všetky ingrediencie na polevu a postavíme na kastról s vriacou vodou. Keď sa čokoláda s maslom rozpustia zamiešajte ich ochutnajte a podľa potreby si pridajte esenciu. Čokoládu odstavíme a necháme vychladnúť.
Cupcakes vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť. Každý cupcake namočíme hlavou dolu do Polevy a necháme ešte trošku stuhnúť.
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: Chocolate galore, Caroline Barty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára