26. februára 2014

Chocolate Lava Cake




Čokoláda je najäčšia lahôdka akú poznám. Tak som sa rozhodla, že je najvyšší čas vyskúšať takú čokoládovú klasiku ako je Lava Cake. Tak poďme do toho. 

Ingrediencie:
50g masla + niečo naviac na vymazanie misiek
300g tmavej čokolády (Ja som použila 53% Callebaut)
150g práškového cukru 
4 veľké vajíčka
1 lyžička vanilkového extraktu
50g hladká múka


Postup:

Čokoládičku roztopíme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, postupne prišľahávame vajíčko potom vanilkový extrakt. Pridáme múku a zašľaháme čokoládu. Misky vytrieme maslom a naplním čokoládičkou a dáme do predohriatej trúby na 200°C a pečieme 10-12 minút. Na povrchu je Lava Cake pevný a vo vnútri krásne tekutí ako srdce čokolády. 

Dobrú chuť
K :)
 


Inšpirácia: Nigella Lawson

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára