12. februára 2014

Kakaová torta s krémom z bielej čokolády a jahodami.



Tortička pôvodne mala byť s višňami, ale keď sme mali doma jahody.... PREČO NIE :). Kakaový korpus a krém z bielej čokolády a šľahačky.... stávka na istotu. A čo je najlepšie je veľmi rýchlo hotová :).

Ingrediencie:
6 vajíčok
120g práškového cukru
120g polohrubej múky
10g vanilkového cukru
40ml vody
60g kaka

Krém:
250g bielej čokolády
125ml tekutej šľahačky
400ml vyšľahanej šľahačky

rum
500g jahôd
alebo dajte 250g jahôd a jahodový džem

20cm forma na korpus
160°C

Postup:

Trúbu predohrejeme na 160°C. Pripravíme si 2 tortovej formy s priemerom 20cm, tak že si spodok formy vyložíme papierom na pečenie.
Bielky s 2/3 cukru vyšľaháme do pevnej peny. Žĺtky spolu s 1/3 cukru vyšľaháme do svetlej peny a zašľaháme vodu. Obe peny opatrne spojíme. Preosejeme múku s kakaom a opatrne primiešame do peny. Cesto dame do pripravených foriem a dáme piecť na 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Skoro všetky jahody dáme do kastróliku spolu s 3 lyžicami rumu a necháme podusiť. Par pekných jahôd si odložíme na poukladanie na tortu (ale nemusí byť). 1/3 rumového jahodového pyré dáme na spodný korpus, ktorý sme si predtým poriadne popichali. Bielu čokoládu spolu s tekutou šľahačkou dáme do žiaruvzdornej misky a postavíme na kastról s vriacou vodou a necháme rozpustiť čokoládu. Čokoládu necháme vychladnúť. Do vyšľahanej šľahačky opatrne zamiešame bielu čokoládu a zbytok jahôd. Ja som pre istotu zamiešala do krému agar. Ak chcete môžte použiť aj želatínu ale v pôvodnom recepte to nie je. Takto pripravený krém dáme na jahody, ktoré máme na spodnom korpuse. Prikryjeme vrchný korpus a natrieme zbytok krému okolo celej torty. Odložené jahody obložíme vrch torty a šupito do chladničky nech nám kráska stuhne. A za pár hodín je mňamka na stole :).

Dobrú chuť
K :)




  Inšpirácia: Jozefína Zaukolcová, Čokoláda, sladké umenie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára