10. júla 2015

Cinnabons Rolls (Škoricové osie hniezda- USA)



Cinnabon je Americká klasik, ide o  spoločnosť, ktorá vyrába to čomu my hovoríme škoricové osie hniezda, alebo škoricové slimáky. Ich stánok nechýba snáď v žiadnom obchodnom dome. Prakticky ich nájdete po čuchu a to veľmi, veľmi ľahko. Tá prenikavá sladko škoricová vôňa je vážne neodolateľná. 
Pokiaľ viem ak chcete ochutnať originál najbližšie ho nájdete v Rakúsku.
Dnes som robila dve varianty najklasickejšiu variantu a to škoricovú s cream cheese polevou a škoricovú s čučoriedkami a cream cheese polevou. Ak ale máte chuť na inú variantu ako: čokoládové, jahodové, pekanové.... Je to na vás. Určite budú úžasné.
Tento recept je jeden z tých najautentickejších, samozrejme, že výsledok je minimálne o polovicu menej sladký ako originál. 


Ingrediencie:
1 balíček kvasníc 
250ml teplého mlieka
100g krupicového cukru
70g masla (roztopeného)
štipka soli
2 vajíčka
500g hladkej múky

150g hnedého cukru
3-4 lyžice škorice
70g masla (roztopené)

Poleva:
70g cukru
80g masla
60g cream cheese
lyžička vanilkového extraktu
štipka soli

Pekáč 23x33cm
175°C
12ks osích hniezd

 

Postup:

Do teplého mlieka dáme krupicový cukor a práškové kvasnice. Zamiešame a necháme vzísť kvások. Do misky nasypeme múku so štipkou soli, do stredu dáme roztopené maslo a vajíčka, na vrch nalejeme kvások, ručným robotom spracujeme. Veľkú misku potrieme z vnútra olejom a dáme do nej cesto. Cesto dáme do trúby nakysnúť.
Hotové cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme  obdĺžnik 40x 30 cm. Cesto potrieme roztopeným maslom a posypeme cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme, rolujeme na dlhšej časti (40cm). Plech vystelieme papierom na pečenie. Slimáky krájame zhruba na 4 cm  a ukladáme na plech pokryty papierom. Plech dáme ešte do vypnutej trúby podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť. Plech vyberieme z trúby a trúbu zapneme na 175°C. Slimáky dáme do predohriatej trúby piecť na 25minúť do zlatova. 
Kým sa slimáky dopečú všetky suroviny na polevu vyšľaháme elektrickým, ručným šlahačom. Ešte teplé slimáky potrieme polevou. 
Ja som potrela polku, aby ste videli ako vyzerajú nepotreté. Čiže pekne si ich potrite všetky. Najlepšie sú teplé, nebojte sa ich už so studenou polevou ohriať. Ja ich ohrievam v trúbe a nikdy mi poleva nestiekla.
To budú super raňajočky spolu s kakavkom ...  :).   

Dobrú chuť 
K :) 



Zdroj: vyskladanie viacerých receptov z netu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára