10. júla 2015

Limetkový Cheesecake (bez pečenia)


Zbožňujem všetky citrónové a limetkové koláče, torty, muffiny, zákusky, keksíky v podstate všetko sladké, ktoré sa len trošku obtrelo či už o citróny, alebo limetky. Zbožňujem tú chuť a vôňu. A čo lepšie v lete ako nepečený limetkový cheesecake? Osviežujúci, ľahučký ako pierko. 
Tento raz som pridala na masle a keksíkoch aby som z nich urobila aj obvod. Do receptu som pre istotu pridala aj ingrediencie na keksíkový základ iba na spodok. Urobte si podľa vlastnej chute. Ja mam radšej keksíky iba na spodku. 

Ingrediencie:
Na keksíkový základ aj po obvode:
227g keksíkov
110g masla
Na keksíkový základ iba ak na základňu:
180g keksíkov
60g masla

5 limetiek
450g smotanového syra (cream cheese)
302g Salka
2 lyžičky práškovej želatíny

20cm forma

Postup:

Keksíky dáme do kuchynského robota a rozomelieme na prášok. V kastróliku zohrejeme maslo a roztopíme. Maslo nalejeme na keksíky a spracujeme. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Ak používame keksíky iba na základňu, obvod z vnútra obalíme kuchynskou fóliou (aby sa nám forma moc nezapatlala a tiež sa bude lepšie vyberať). Keksíky povtláčame k forme a dáme pre istotu ešte na 10 minút do rozohriatej trúby na 180°C vysušiť. Ak používate keksíky iba na základňu tak nemusíte nič dávať do trúby. 
Kôru z 2 limetiek postrúhame na jemno. Šťavu zo všetkých limetiek vytlačíme (šťavu zhruba z 1-2 limetiek odložíme nabok)  . Cream cheese spolu so Salkom kôrou a väčšinu šťavy zašľaháme. Do šťavy z limetky, ktorá nám zostala nasypeme želatínu a necháme napučať. Napučanú želatínu jemne zahrejeme a necháme roztopiť. Želatínu necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do limetkovej plnky. Plnku nalejeme na keksíky a dáme do chladničky najlepšie na noc stuhnúť. 

Dobrú chuť
K :)     


nšpirácia: cheesecake, Hannah Miles

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára