11. mája 2016

Jahodová Charlotte Chantali podľa Ivety ( Sladká Francie)


Po veľmi dlhej dobe sa mi konečne podarilo dostať k PC. Vo foťáku pár sladkých fotiek a od posledného uverejnenia mám za sebou aspoň 10 rôznych sladkých. Ale každé jedno malo nejakú vadu .... Či už výzorovú, alebo chuťovú. Skrátka niečo vždy chýbalo. Alebo sa to "zožralo" rýchlejšie ako som stihla vytiahnuť foťák. 
Teraz sa mi konečne niečo podarilo aj výzorovo aj chuťovo. Veď posúďte sami :). Na Ivetu sa dá vždy spoľahnúť. 
Ak sa bojíte samotného krému pridajte si Agar, alebo si túto mňamózu urobte do pohárov. Čo je veľmi praktické pri podávaní. 

Ingrediencie:
650g jahôd 
100g práškového cukru
8 žĺtkov (L )
500ml šľahačky (čím silnejšia tým lepšia) + cukor podľa chuti
Dlhé piškóty, ale už si nepamätám koľko som ichpotrebovala

26cm formu
bezpečenia :)


Postup:

Dno formy vystelieme papierom na pečenie a naň poukladáme vrstvu cukrárskych piškót. Piškóty dáme aj po obvode. 
Jahody umyjeme a ponorným mixérom rozmixujeme. Odložíme do chladničky, kým ich nebudeme potrebovať. 
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom. Ja ich najskôr šľahám do bledšej peny a potom to celé položím na kastról s vriacou vodou a šľahám dokým to nezhustne. Ak sa bojíte, že vám to nestuhne pridajte 2 lyžičky škrobu teraz. Hustú penu preložíme na kastról so studenou vodou a došľaháme, aby nám pena vychladla. V ďalšej miske vyšľaháme šľahačku (pridajte cukor podľa vlastnej chuti). Jahody opatrne zamiešame do žĺtkovej peny a nakoniec opatrne primiešame šľahačku. 
Na piškóty dáme pólku krému a naň poukladáme ďalšie piškóty a na vrch zbytok krému. Podľa mňa to už rozhodne nepotrebuje na vrch nič pridať. Ale kľudne si to ozdobte plátkami mandlí, alebo pokrájanými jahodami (ale tie dajte tesne pred podávaním. Hotovú Carlottu dáme do chladničky stuhnúť minumálne cez noc.

Dobrú chuť
K :)    
  




Inšpirácia: IVETA& SLADKÁ FRANCIE, Iveta Fabešová

1 komentár: