4. septembra 2016

Peanut butter brownies (brownies s arašidovým maslom)



Počuli ste, že prišla jeseň?! Obdobie čokolády, a iných ťažších sladkých dobrôt. 
Toto je taká maličká špecialitaka pre nás milovníkov čokolády a arašidového masla (skrátka Reese's lovers). Skvelý brownies v kombinácii s arašidovým maslom to je vážne pecka. Brownies je klasicky veľmi čokoládový, rozhodne to nie je ten typ suchého koláča. Je to klasický fudgy brownies s chrumkavou škrupinkou, ktorú cez čokoládu a arašidové perličky nie je moc vidieť, ale je to tam :). 
Ozaj, zabudla by som arašidové perličky v SR asi nezoženiete. Ja ich mám od značky Reese's, ale pokiaľ viem perličky sa od nich v SR nepredávajú, za to cups hej. A ak ste ich ešte neochutnali, choďte si ich rýchlo kúpiť sú absolútne famózne. Tento brownies je nimi aj inšpirovaný :).  

Ingrediencie:
115g masla
230g Čokolády
50g hnedého cukru
100g bieleho krupicového cukru
3 vajíčka
80g hladkej múky
10g kakaa
poriadna štipka soli (zvýrazní chuť čokolády)

200g arašidového masla
zhruba 1 kopcová lyžica cukru
poriadna štipka soli
40ml mlieka
50g čokolády nakrájanej na kúsky

20x30cm pekáčik
175°C


Postup:

Trúbu zapneme na 175°C a pekáč 20x30 vystelieme papierom na pečenie. Čokoládu spolu s maslom dáme do žiaruvzdornej misky a postavíme na hrniec s vriacou vodou, tak aby sa misky nedotýkala vody. Čokoládu a maslo necháme rozpustiť, raz za čas ich zamiešajte.  Keď sa maslo a čokoláda rozpustia odstavte misku a nechajte vychladnúť. 
Do rozpustenej čokolády pridajte soľ a cukor a zašľahajte (stačí ručnou metlou). Postupne po jednom zašľahajte vajíčka. Na záver zapracujte do cesta pre osiatu múku a kakao.  
Polovicu cesta dáme do pripraveného pekáča.

V miske zašľaháme arašidové maslo spolu s cukrom,soľou a mliekom. Vznikne nám pomerne tuhá hmota.  Tú si vezmeme po kúskoch do dlane, roztlačíme a postupne ukladáme na cesto v pekáči. 
Na arašidovú vrstvu nalejeme zbytok cesta uhladíme. 
Na vrch poukladáme kúsky čokolády, alebo arašidové perličky, alebo ako ja na striedačku poukladáme čokoládu s arašidovými perličkami. Dáme do trúby a pečieme 25-30 minút. Špáradlo by malo byť suché s pár omrvinkami. 

Dobrú chuť
K :)



Inšpirácia: http://sallysbakingaddiction.com/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára