15. marca 2014

Čokoládovo- arašidová bábovka




Táto bábovka bola vybratá mojimi kamarátmi v novej knihe. Postupne sa snažím upiecť všetko čo kamaráti označili modrým papierikom. Takto nemusím uvažovať čo by im chutilo, ale stačí nájsť mordý papierik :). Tento modrý papierik bol dobrý nápad. Ja viem, že bábovka je niečo klasické čo pekávajú babičky, ale ja ju mám aj tak veľmi rada :).


Ingrediencie:
115g tmavej čokolády (ja som použila 50%)
225g masla
225g peanut butteru
200g krupicového cukru
5 vajíčok
2 lyžičky prášku do pečiva
225g hladkej múky
štipka soli
120g mlieka
50g čokolády nakrájanej na kúsky

Poleva:
25g masla
30ml peanut butteru
45ml/ 3 lyžice medu
1 lyžička vanilkového extraktu
175g čokolády
15ml vody

forma na bábovku
180°C

Postup:

Trúbu zapneme na 180°C. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V miske vyšľaháme maslo, peanut butter a cukor, dokým nevznikne našľahaná pena. Po jednom zašľaháme vajíčka. Do ďalšej misky preosejeme múku so soľou. K múke striedavo zamixujeme mlieko s maslovým mixom. Cesto si rozdelíme na 2 časti. Do jednej polky nalejeme rozpustenú čokoládu a zašľaháme. Do druhej, nečokoládovej časti nasypeme čokoládu nakrájanú na kúsky. Do formy lyžicou nalievame striedavo cestá, na záver urobíme haky- baky nožom aby sme vytvorili mramorový efekt. Bábovku dáme piecť zhruba na 50-60 minút. Po upečení necháme 10 minút postáť kým troche vychladne. Na vrch položíme tanier a preklopíme. Kým bábovka vychladne urobíme si polevu. Všetky ingrediencie na polevu dáme do kastróla a nad parou necháme roztopiť. Po roztopení ju zamiešame a odstavíme zo sporáku, necháme troche vychladnúť. Vychladnutou polevu polejeme bábovku. 

Dobrú chuť
K :)   


Inšpirácia: Chocolate Bible, Christine McFadden a Christine France

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára