22. marca 2014

Čokoládovo- ďatlová tortička




Čokoládovo- ďatlová tortička rozhodne nie je výzorovo klasická, pekná, uhladená, alebo reprezentatívna torta. Podľa mňa je krásna a chuťovo je netradičná svojou ďatlovoú chuťou. 

Ingrediencie:
4 bielka
90g hladkého cukru
175g tmavej čokolády
175g vlašských orechov
175g sušených ďatlí
3 lyžičky vanilkového extraktu

Poleva:
200g Philadelphia
200g Ricotta alebo Mascarpone
cukru podľa chuti (2 lyžice)
vanilkový extrakt

20cm forma na korpus
180°C


Postup:

Trúbu predhrejeme na 180°C a tortovú formu s priemerom 20cm vystelieme papierom na pečenie. Ďatle vykôstkujeme a nakrájame na jemno. Orechy dáme do kuchynského robota a posekáme. Čokoládu nakrájame na menšie kúsky. Bielka vyšľaháme s cukrom do pevnej a lesklej peny. K bielkam opatrne primiešame orechy, čokoládu a ďatle a premiestnime do formy. Dáme piecť na 45minút. Po upečení (vyskúšame špajľou) a necháme na mriežke vychladnúť. 
Na krém zašľaháme Philadelphiu s Ricottou (alebo Mascarpone), cukrom (pridávame podľa chuti) a vanilkovým extraktom. Ja som do krému pridala ešte bielej čokolády, ktorú som roztopila nad parou. Na vychladnutý korpus natrieme krém. 
Môžeme ozdobiť roztopenou mliečnou čokoládou. Čokoládu nad parou roztopíme, necháme vychladnúť a naplníme ňou cukrársky sáčok. Pomocou sáčku pokreslíme povrch krému. 

Dobrú chuť
K :) 

        
 Inšpirácia: Chocolate Bible  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára