Koláčik je veľmi ľahučký, ako nebíčko :). Nezaťaží vám žalúdok. Na druhej strane toho zjete dosť :).
Ingrediencie:
30g čokolády
115g masla
1 lyžica instantnej kávy
5 vajíčok
225g krupicového cukru
115g hladkej múky
4 lyžičky škorice
Banánový krém (sós :) ):
4 banány
3 lyžice hnedého cukru
15ml citrónovej šťavy
175ml šľahačky
15ml rumu
20cm forma na korpus
180°C
Postup:
Trúbu predohrejeme na 180°C, formu s priemerom 20cm vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládu s maslom rozpustíme v horúcom kúpeli (dáme ju do žiaruvzdornej misky a tú položíme na kastról s vriacou vodou). Po rozpustení zamiešame kávu a odstavíme, aby nám trochu čokoláda vychladla. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Na miernom stupni zašľaháme do vajíčok roztopenú čokoládu. V inej miske si pripravíme múku so škoricou. Vyšľaháme bielka na pevnú penu. Z bielok odoberieme tak 2 lyžice a zamiešame ich do cesta, pridáme múku a nakoniec opatrne zamiešame všetky vyšľahané bielka. Dáme do pripravenej formy a do trúby tak na 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Na banánový krém pokrájame banány do zariekacej misky, zasypeme ich hnedým cukrom a polejeme citrónovou šťavou. Dáme pod gril na 10 minút zapiecť, kým sa banány neupečú a cukor sa nezmení na karamel. Karamelové banány necháme chvíľku postáť, kým nevychladnú. Vychladnuté rozmixujeme. Vyšľaháme šľahačku a opatrne zmiešame s rozmixovanými banánmi.
Koláčik podávame s banánovým krémom.
Dobrú chuť.
K :)
Inšpirácia: Chocolate Bible, Christine McFadden & Christine France
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára