Po makovej Bombe som nutne potrebovala ničo čokoládové, niečo rýchle a niečo čo bude chutiť aj mne :). Tak a to bolo jasne Brownie....... V mojej knižke Hummingbirdt bakery sú na Brownie 2 recepty, tento som vybrala lebo je v ňom málo čokolády iba 30g ale je to vykompenzované kakaom. To bolo pre mňa ideálne lebo som doma mala iba 100g čokolády za to veeeeeľa kaka. A ten frosting.... no to je jasne. Ja zbožňujem čokoládový frosting.
Ingrediencie:
5 vajíčok
200g hnedého cukru
120g hladkej múky
100g kaka
250g roztopeného masla
30g čokolády
30g vlašské orechov (ak chcete ja zasadne nerobím Brownie s orechmi)
Frosting:
100g práškového cukru
75g masla
60g kaka (podľa potreby kľudne pridajte závisí od hnedej farby kaka a od chute akú chcete mať)
150g cream cheesu (Philadelphia)
35x25cm plech/forma
170°C
Postup:
Trúbu predohrejeme na 170°C, plech 30x20cm vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka spolu s cukrom vyšľaháme ponorným mixérom do peny. Pridáme múku spolu s kakaom a ručne zamiešame (ako keby sme obkresľovali ležatú osmičku ležiacu na hrane- čiže bruškom hore). Primiešame roztopené maslo, lejeme ho opatrne aby nám nepadla pena. Primiešame čokoládu nakrájanú na kúsky a ak chcete aj pokrájané vlašské orechy. Dáme na plech, zarovnáme a dáme piecť zhruba na 30-35minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť na mriežke.Čoko frosting:
Maslo, cukor a kakao si vyšľaháme a pridáme cream.
Čoko frosting natrieme na vychladnutý Brownies a ešte na chvíľku ho šupneme do chladničky aspoň kým povylizujeme misku po frostingu (je strašne dobrý).
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: The hummingbird bakery cookbook
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára