Karamelové kocky mám veľmi rada. Je to úplná klasika, mandľové cesto, naťahovací karamel a čokoláda na vrchu, veľmi jednoduché, veľmi chutné. Chutí úplne každému. Hlavne sa tu krásne dá minúť Salko :), ktorého mám doma stále viac ako by som si želala.
Ingrediencie:
115g masla
55g práškového cukru
175g hladkej múky
55g mandľových plátkov
Karamel:
175g masla
115g cukru (akého koľvek)
3 lyžice golden syrup
400ml sladkého kondenzovaného mlieka
0,5 lyžičky soli (podľa vlastnej chuti ak nechcete kľudne sol vynechajte)
80g čokolády
20x30cm plech/forma
180°C
Postup:
Trúbu predohrejeme na 180°C, formu 20x30cm vystelieme papierom na pečenie. Maslo spolu s cukrom vymiešame ručným šľahačom dobiela. Pridáme múku spolu s mandľami a rukami vypracujeme cesto. Natlačíme cesto do formy, popicháme vidličkou a dáme do trúby piecť 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.Kým nám spodok vychladne pripravíme si karamel:
Maslo, cukor, golden syrup a Salko dáme do hrnca a na strednom stupni zahrievame, miešame dokým sa cukor úplne rozpustí. Zvýšime teplotu a necháme karamel bublať, ale stále miešame dokým nám karamel poriadne nezhustne. Pridáme soľ zamiešame karamel a nalejeme ho rovno na korpus.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Karamel polejeme roztopenou čokoládou a necháme vychladiť tak 2 hodinky. Ak chcete použite iba polku čokolády a a môžete s ňou urobiť na karameli swirl.
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: Made from scratch Baking
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára