17. januára 2015

Kokosovo ananasové Cupcake (the hummingbird bakery)


A mám tu opäť čas kedy máme plnú chladničku pootváraných a načatých veci, ktoré treba spotrebovať. A ja samozrejme zbožňujem, keď musím piecť, aby sa náááhodou niečo dobré nevyhodilo :). Ako napríklad kokosové mlieko a ananás... . Skvelé, keď máte chuť upiecť tieto Cupcake-y, ktoré sú výborné veľmi ľahučké a dokonca chutia u nás aj tým, ktorí nad Muffinami ohŕňajú nošteky. 
Späť ku Cupcake-om, sú mäkučké, voňavé po kokose, ktorý je v kréme a šťavnatý vďaka ananásu, ktorý je v ceste. 


Ingrediencie:
40g masla 
80g práškového cukru 
120g hladkej múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
120ml kokosového mlieka
1,5 lyžičky vanilkového extraktu
1 vajíčko
5 ananásových krúžkov pokrájaných na drobno (ja som použila ananás z plechovice)

kokosový džem (nemusí byť) 

Kokosový krém:
150g práškového cukru
80g masla
30ml kokosového mlieka
3 lyžice strúhaného kokosu+ niečo na posypanie

175°C
muffinová forma


Postup:

Trúbu zapneme na 175°C a pripravíme si muffinovú formu, do každého otvoru dáme papierový košíček. Ak ale nemáte košíčky pripravte si formu po starom, vymastite maslom a vysypte múkou. 
Cukor vyšľaháme s maslom na bielu penu. Pridáme vajíčko a dobre zašľaháme. Do druhej misky dáme múku, soľ a prášok do pečiva. Kokosové mlieko zmiešame spolu s vanilkovým extraktom a zamiešame do masla. Na záver nasypeme suché ingrediencie do maslovej hmoty a premiešame, aby sa všetko dobre spojilo. Polovičku nakrájaného ananásu nasypeme do cesta a zamiešame. Zbytok ananásu rozdelíme do spodku košíčkov. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov a šup do predohriatej trúby. Pečieme 25-30 minút (pre istotu skúste ešte so špáradlom či sú upečené). Cupcake necháme vychladnúť na mriežke a potrieme ich kokosovým džemom. Ak nemáte kokosový džem vynechajte tento krok. Ale ak bývate niekde kde máte možnosť ho kúpiť- kúpte! Zíde sa aj na kokosové torty a to nehovorím, aký je neskutočne dobrý. Pozor je veľmi návykový.
Kokosový krém: Vyšľaháme si maslo s cukrom do bielej peny na silnom stupni. Rýchlosť znížime a nalejeme na maslo kokosové mlieko a zašľaháme aby sa všetko dobre spojilo. Zvýšime rýchlosť a šľaháme ešte 5 minút. Nakoniec prišľaháme aj kokos. 
Na vychladnuté Cupcake-y natrime kokosový krém a posypeme kokosom. 

Dobrú chuť
K :) 


Inšpirácia: the hummingbird bakery cookbook.

2 komentáre: