Ja zbožňujem peny. Je úplne jedno či je z tmavej, mliečnej čokolády, alebo z bielej čokolády. Už som ju skúšala s rumom, limetkovou kôrou, so zázvorom, s kokosom, s Malibu, s malinami, s ríbezľami, s vajíčkami, bez vajíčok s kávou a bohvie s čím ešte. Teraz je tu táto bez vajíčok a s mascarpone. Hmmmm... ďalšia skvelá sladkosť k telke, alebo po brutálne dobrom obede/ večery, ako sme to mali dnes doma.
Ak sa vám tento recept páči, dajte mi hlas: http://www.blogerroka.sk/karolina-azzaro/
Ingrediencie:
100g tmavej čokolády
125g mascarpone
1 kopcová lyžica práškového cukru (ak chcete)
4 lyžice espressa
180ml šlahačky (+ ak si chcete dať aj na vrch na ozdobenie, to už nechám na vás)
4 poháre/ hrnčeky
chladnička
Postup:
Čokoládu dáme do žiaruvzdornej misky a postavíme ju na hrniec s vriacou vodou. Čokoládu necháme roztopiť a odstavíme ju, aby nám vychladla. Medzitým vyšľaháme mascarpone s cukrom. Prilejeme vychladnuté espresso a zašľaháme. Vychladnutú čokoládu zamiešame do mascarpone zmesi. V inej miske vyšľaháme šľahačku a opatrne ju zamiešame do čokolády. Penu rozdelíme do 4 pohárikov a dáme schladiť aspoň na 2 hodinky do chladničky. Pred podávaním vyšľaháme šľahačku a ozdobíme ňou peničku. Môžte ich ešte posypať kakaom.
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: Gordon Ramsay
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára