Ďalšia varianta na kávovo čokoládovú veľmi obľúbenú klasiku.
Vo vnútri je obvod a spodok za nakrájaného koláča Madeira, ktorý som pokvapkala kávovým likérom. Vo vnútri je naplnený 2 krémami kávovým a čokoládovým. Namiesto Madeiry kľudne môžete použiť hocijaký piškót. Kľudne si urobte aj vlastnú variantu a použite ovocný džem a ovocný krém. Dobre si to viem predstaviť v kombinácii Lemon Curd s čokoládovým krémom. Alebo naplnené ovocnou penou.
Žiaľ mne sa fotna prierezu moc nepodarila, keďže sme sa naň vrhli večer ani neviem ako. A ten zbytok z koláča, ktorý je dole na fotke zostal na ráno... . Snáď mi to ospravedlníte. Nabudúce si to lepšie naplánujem.
Ingrediencie:
1 Madeira koláč (nakrájaný na 1 cm hrubé chllebíky)
mandlový likér
140g čokolády
70g masla
70g + 20g práškového cukru
350ml + 250ml šľahačky
1,5 +1 lyžica kávy (instantnej)
1 misa
Postup:
Misku vystelieme kuchynskou fóliou, aby fólia presahovala okraj. Neskôr sa nám bude ľahšie koláč vyberať.
Koláč nakrájame na trojuholníky 1 cm hrubé, ktorými vystelieme misu až povrch, odložíme si pár trojuholníkov na vrchnú vrstvu. Koláč podľa potreby a chute popolievame kávovým likérom a odložíme nabok.
100g čokolády dáme do žiaruvzdornej misky a položíme na hrniec s vriacou vodou tak aby sa misky nedotýkala vody. Čokoládu necháme úplne roztopiť. Zbytok čokolády postrúhame.
Maslo vyšľaháme do svetla a pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu.
350ml šľahačky vyšlaháme spolu s cukrom a 1,5 lyžicou kávy a na záver zašľaháme postrúhanú čokoládu.
Na koláčovú vrstvu natrieme šľahačkovú vrstvu tak aby sme nechali priehlbinku na ďalšiu vrstvu. V podstate krémom kopírujeme koláč. Na záver koláč naplníme maslovou vrstvou a pritlačíme zbytkom pokrájaného koláča. Hornú vrstvu znovu popolievame kávovým likérom. Celý koláč zakryjeme fóliou a zaťažíme tanierom. Koláč dáme aspoň na 5 hodín do chladničky.
Na vrch misky položíme servírovací tanier a otočíme hore dnom (preklopíme rovnako ako bábovku).
250ml šľahačky vyšľaháme spolu s 20g cukru a 1 lyžicou instantnej kávy.
Celý koláč potrieme vyšľahanou šľahačkou a necháme aspoň na hodinku v chladničke.
Dobrú chuť
K :)
Hmm tohle by mi rozhodně mohlo moc chutnat :) a vypadá to skvěle!
OdpovedaťOdstrániťHej je to brutálne dobré :)
Odstrániť