Čokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte piecť cheesecake vo vodnom kúpeli skúste tento, chutí výborne :). Akurát pozor na dobu namáčania hrozienok v rume, moje boli namočené tak 28 hodín, príjemne po upečení hrejú žalúdok :).
Ak pečiete Cheesecake prvý krát prečítajte ci článok Ako upiecť Cheesecake. Mohlo by to pomôcť, aby ste sa vyhli zbytočným chybám.
Ingrediencie:
75g hľadkej múky
45g kakaa
75g semolinovej múky
50g práškového cukru
120g masla
300g cream cheesu (Philadelphia, Lučina,.... )
160g bieleho jogurtu
3 vajíčka
50g práškového cukru
75g hrozienok (namočené cez noc v rume)
50g čokolády (nakrájanej na kúsky)
80g čokolády
40ml šľahačky
forma 24cm
150°C
Postup:
Trúbu zapneme na 150°C a tortovú formu 24cm vystelieme papierom na pečenie. Múku, kakao, semolinu a cukor preosejeme do misky a pridáme maslo. Prstami spracujeme na hnedé cesto. Cesto povtláčame po celom spodku formy a aj po obvod formy (mne to vyšlo zhruba viac ako je polka výšky formy). Cesto poriadne popicháme vidličkou a dáme do predohriatej trúby piecť na 15minút. Po upečení vytiahneme na mriežku. Trúbu nevypíname.Medzitým si pripravíme náplň:
Cream cheese, jogurt, vajíčka a cukor šľahačom spracujeme na konzistentnú hmotu a pridáme hrozienka a čokoládu. Ak chcete pridajte aj 3 lyžice rumu, v ktorom boli hrozienka namočené. Všetko spolu zamiešame a nalejeme na upečené cesto. Dáme späť do trúby a pečieme zhruba 40-50 minút, tak aby sa vrch vôbec netriasol a mal jemne zlatistú farbu. Necháme v pootvorenej trúbe vychladnúť (nezľaknite sa pri chladnutí cheesecake klesne .
Ak chcete urobte si na vrch aj čokoládovú polevu (odporúčam). Do kastróliku dáme šľahačku a zahrejeme (nesmie bublať). Horúcu šľahačku odstavíme a zamiešame čokoládu, tak aby sa dobre spojila so šľahačkou. Ak chcete pridajte si aj lyžicu medu (, pridá čokoláde lesk a sladkosť- ja ju ale nepridávam). Takto pripravenú čokoládovú polevu nelejeme na cheesecake a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky tak na hodinku, aby čokoláda poriadne stuhla.
Dobrú chuť
K :)
Takto to vyzerá po chvíľke :) :
Inšpirácia: Chocolate Bible
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára