Tento čučoriedkový koláč mi veľmi pripomína klasický čučoriedkový koláč, ktorý som jedávala ako malá. Nebola som si istá, či sem dať tento recept, ale myslím, že čučoriedkových receptov nikdy nie je dosť. Naviac koláčik patrí do nepísanej kategórie "blbuvzdorné koláče" :). Toto nepokazí naozaj nikto, kto má aspoň kuchynskú váhu.
Recept je už upravený a prispôsobený, aby ste nemali taký veľký nepomer cesta a toppingu ako ja :).
Ingrediencie:
Cesto:
250g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
175g masla nakrájaného na kocky
50g práškového cukru
1 vajíčko
Topping:
3 veľké vajíčka
200ml šľahačky
50g cukru (akého chcete)
čučortiedkový džem na potretie
230g čučoriedok (Boruvky)
35x25cm plech
180°C s ventilátorom
Postup:
Trúbu zapneme na 180°C a plech 35x25cm vyložíme papierom na pečenie. Do kuchynského robota dáme múku preosiatu s práškom do pečiva a pridáme maslo pokrájané na kocky a spracujeme na mrveničku. Pridáme cukor a vajíčko a znovu spracujeme. Vypracované cesto sa trochu lepí, ale mne sa s ním pracovalo dobre aj bez pomúčených rúk. Toto cestíčko povtláčame do pripravenej formy a popicháme vidličkou. Plech dáme do trúby a pečieme zhruba 20minút, kým nám cesto jemne nezačne zlatnúť. Plech vyberieme a položíme na mriežku vychladnúť. Trúbu nevypíname.
Medzitým si pripravíme topping: vajíčka, šľahačku a cukor vyšľaháme.
Na korpus natrieme džem a na džem nalejeme vajíčkovo- šľahačkovú zmes. Na vrch nasypeme čučoriedky a dáme späť do trúby. Pečieme 25 minút, dokým nám povrch jemne nezozlatne. Necháme vychladnúť a krájame a papáme.
Dobrú chuť
K :)
Inšpirácia: Classic Baking
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára