30. októbra 2014

Daim Cheesecake


Kto by nepoznal Daim.... Čokoládová tyčinka (, alebo čokoláda, alebo kocky) plná karamelu, ale nie takého naťahovacieho, ale tvrdého. Kto by ju nemal rád....
Daim krásne obzvláštnil tento cheesecake. Toto je vlastne klasický recept na Cheesecake, do ktorého iba pridáte nasekaný Daim. Veľmi lahodné a vláčne. 
Ak pečiete cheesecake prvýkrát prečítajte si: Ako upiecť cheesecake, aby ste sa vyhli zbytočným problémom.

Ingrediencie:
250g čokoládových keksov
120g roztopeného masla

Na náplň:
400g cream cheesa
250g tvarohu
225g kyslej smotany
1 ks Salka
4 vajíčka
200g nasekaných tyčiniek Daim (alebo niečoho iného Daim)

23cm trotová forma
170°C


Postup:

Keksíky dáme do kuchynského robotu a rozsekáme na čo najmenšie kúsky. Maslo dáme v kastróliku na miernom stupeni roztopiť. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie (iba odnímateľnú spodnú časť) a trúbu zapneme na 170°C. Formu obalíme kuchynskou fóliou tak aby sa do nej neskôr nedostala voda.
Roztopené maslo spojíme s keksíkmi a povtláčame na spodok formy.  Tortovú formu dáme zatiaľ do chladničky.
Vo veľkej mise zašľaháme spolu cream cheese, kyslú smotanu a tvaroh (používame pokiaľ možno nehrudkový tvaroh, alebo si ho pred použitím spolu s troškou šľahačky alebo mlieka ponorným mixérom rozmixujeme- tak to robím ja). Prišľaháme kondenzované mlieko a spolu s vajíčkami dobre zašľaháme. Na záver pridáme väčšinu Daimu a zamiešame. Takto pripravenú náplň nalejeme na keksíkový základ a dáme do pripraveného pekáču s horúcou vodou do trúby piecť na 15 minút. Po 15 minutách povrch cheesecaku posypeme zbytkom Daimu. To by už mala byť na povrchu spravená pevná vrstva, ktorá udrží zbytok Daimu. Pečieme ešte 45 -55 minút, cheesecake by sa mal v strede ešte trosku triasť. Trúbu vypneme a dvierka jemne pootvoríme. Ja si dávam do dvierok bud drevenú doštičku alebo rukavicu aby držali jemne pootvorené. Cheesecake necháme v trúbe postáť, aby čo najviac vychladol. Kľudne ho nechajte potom ešte postáť v kuchyni, aby úplne vychladol a potom ho dáme na noc do chladničky, kde úplne stuhne. 

Dobrú chuť
K :) 



Inšpirácia: Cheesecake, Hannah Miles

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára