10. novembra 2014

Black Forest Cheesecake


Tiež ľúbiť z celého srdca Black Forest Cake? Tu je jeho Cheesecake varianta. Ja som žiaľ nemala dosť višní ale aj tak to bol špičkový. Kľudne použite tento recept ako recept na čokoládový cheesecake. Stačí vynechať vyšne. Alebo naopak ak by ste si ho chceli ešte trošku vylepšiť stačí ak použijete Griotku a podľa chuti ju pridáte do náplne alebo ňou môžte pokvapkať aj keksíky. Ja som dala aj do náplne aj na keksíky :). 
Ak pečiete cheesecake prvýkrát prečítajte si: Ako upiecť cheesecake, aby ste sa vyhli zbytočným problémom.
Recept na klasický Black Forest Cake, alebo Swarzwalskú tortu nájdete tu.


Ingrediencie:
250g čokoládových keksíkov
125g masla (alebo menej podľa toho aké máte keksíky- takže lejte opatrne)
 
Náplň:
300g creame cheesu
250g ricotty
4 veľké vajíčka
1 plechovica Salka
300g tmavej čokolády (ja dávam 200g 53,8% čokolády Callebaut a 100g 70,4% Callebaut)

360g zváraných višní (platí pravidlo mojej kuchyne: čím viac tým lepšie)
Griotka (podľa chuti, ale nemusí byť. Čím jej dáte viac, tým vám to viac stuhne. Ak vám to moc stuhne pridajte kyslú smotanu ak už nemáte ricottu)


24cm tortová forma
160°C

 

Postup:

Trúbu zapneme na 160°C, tortovú formu 24cm vystelieme papierom na pečenie (spodok formy)
Keksíky dáme do kuchynského robotu a zmixujeme. Maslo necháme roztopiť a nalejeme na rozmixované keksi a rukov spracujeme. Hotové keksíkové cestíčko povtláčame na spodok formy a dáme zatiaľ do chladničky. 
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu: Na sporák dáme variť do väčšieho kastrólu variť vodu. Do žiaruvzdornej misky dáme čokoládu  a položíme ju na kastról s horúcou vodou, tak aby sa miska nedotýkala vody. Sporák vypneme a kastról odstavíme a necháme čokoládu roztopiť
Do väčšej misky dáme cream cheese a ricottu a vyšľaháme. Po jednom prišľaháme vajíčka a vychladnutú, roztopenú čokoládu a Salko. Ak chcete použiť Griotku prilejte ju ešte pred tým, ako tam dáte vajíčkami a podľa chuti prilievajte a šľahajte (ochutnávajte dokým nebudete spokojný:) ).
Na keksíkový základ dáme višne a tie zalejeme čokoládovou náplňou. Dáme do trúby piecť na hodinku a štvrť spolu s pekáčom s vriacou vodou (ten zabezpečí, aby sa cheesecake piekol pri stabilnej rovnomernej teplote a nepopraskal- ako mne). Potom trúbu vypneme a jemne pootvoríme, aby cheesecake pomali vychladol.  Vychladnutý dáme na noc do chladničky. 

Dobrú chuť
K :)


3 komentáre:

  1. Ja tento dort delam jako klasiku, tedy upecu tmavy korpus, promazu ho slehackou a prokladam vysnemi nalozenymi v rumu. Ma veliky uspech a kdyz jsem ho delala poprve, vsichni si mysleli, ze jsem ho nekde koupila :-D Ten tvuj vypada krasne, ale ja na coko cheesecaky moc nejsem. At se ti dari! :-) bára.kára blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja robim Black Forest tortu (klasiku). Ma u nas velky uspech akurat ze ja som potrebovala zmenu. Nebavi ma stale pocuvat ci ho nespravim. Sitce ma to tesi ale mam taky pocit ze keby som ju robila raz mesacne aj tak by bolo malo. Tak zlata stredna cesta. Doma vsetci spokojny a ja som mala zmenu v peceni :).
      Tvoj blog kuknem hned jak budem mat silnejsi signal. Foto nie a nie nacitat :(.

      Odstrániť
  2. Krasne, urcite chutne, len visna nepatri medzi vybrane slova ��

    OdpovedaťOdstrániť