10. októbra 2014

Medový Cheesecake so štipkou soli


Tak tento Cheesecake je vážne veľmi dobrý, fakt sa vydaril. Jeho konzistencia je presne taká vláčna a ľahučká, akú každý z nás očakáva pri fakt dobrom Cheesecaku. A čo napíšem o chuti?! Výnimočná, nevšedná, mne trošku pripomína karamel. 
Aby som nezabudla Cheesecake neobsahuje cukor, iba sami medík :).    
Ak pečiete cheesecake prvýkrát prečítajte si: Ako upiecť cheesecake, aby ste sa vyhli zbytočným problémom.

Ingrediencie:
250g keksov
125g masla

125g roztopeného masla
1 zarovnaná lyžička soli
300g medu
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžičky vinného octu
325g cream cheesu
250ml šľahačky
4 veľké vajíčka

24cm forma na tortu
170°C- 150°C

 

Postup:

Trúbu zapneme na 170°C, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie (spodok formy), obvod formy obalíbe kuchynskou fóliou, aby sa nám neskôr nedostala voda do cheesecake-u. Maslo dáme do kastrólika a na strednom stupni rozpustíme. Keksíky dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na múčku. V miske spolu zmiešame maslo a keksíky. Do pripravenej formy dáme na spodok keksíkovu hmotu a dobre popritláčame k spodku formy. Formu dáme zatiaľ do chladničky, kým si pripravíme náplň.
Na náplň dáme do veľkej misky roztopené maslo, soľ, med, vanilkový extrakt, ocot a cream chees a ručným šľahačom spravujeme. Prilejeme šľahačku a zamiešame. Pekne po jednom prišľaháme vajíčka. Hotovú náplň nalejeme na keksíkový základ, formu dáme do pekáča s vriacou vodou a celé to vložíme trúby. Pečieme hodinku až hodinku a štvrť potom teplotu stiahneme na 150°C a pečieme zhruba trištvrte hodinku, dokým povrch nespevnie. V strede sa môže ešte trochu triasť, preto ho pre istotu strážte. Vypneme trúbu jemne pootvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Vychladnutý cheesecake dáme na noc do chladničky.   

Dobrú chuť
K :)

Na fotke vidieť môjho veľkého miláčika: Pumpkin Spice Latte :)


Inšpirácia: Hannah Miles, Cheesecake

2 komentáre: