4. septembra 2015

Čokoládovo kávové rezy


Čo k názvu dodať...?! Hm....
Nie som kávičkár, dobrú kávu nespoznám ani keby ma prešla. Ale zbožňujem jej vôňu a to čo dokáže robiť s mojimi chuťovými bunkami. Áno, zbožňujem kávové sladké snáď v každej podobe. Ak sa skombinuje s čokoládou (kakaom v tomto prípade) tak som v siedmom nebi. 
Tieto rezy sú kombinácia piškótového cesta, ktoré som poliala troškou kávového likéru, kávového krému s kúskami čokolády a maslovo kávového krému.
Je to taký univerzálny zákusok, ktorý chutí snáď každému... . Hm... skvelý zákusok ak vám má dôjsť v nedeľu svokra na kávu :). Chutil by dokonca aj mojej babičke a tá vedela rýpať ako nikto :).

Ingrediencie:
Piškót:
5 vajíčok
60g práškového cukru
45g kakaa

Krém:
150ml šľahačky
225g cream cheesu
40g čokolády
1,5 kopcovej lyžice instantnej kávy (v suchom skupenstve)
3 kopcové lyžice práškového cukru (podľa chuti)

Kávový maslový krém:
2 lyžice horúcej vody
2-3 lyžice instantnej kávy (v suchom skupenstve)
250g masla
125g práškového cukru

33x23cm pekáč
200°C

 

Postup:

Plech vystelieme papierom na pečenie a trúbu zapneme na 200°C.
Piškót:
Bielka vyšľaháme s 30g cukru do pevnej peny. V inej miske vyšľaháme žĺtka s 30g cukru a kakaom. K žĺtkom opatrne zamiešame penu z bielok. Cesto nalejeme na plech a stierkou zarovnáme. Pečieme 15 minút. Pre istotu si urobte špajlový test. Po upečení necháme na mriežke vychladnúť. 
Kým nám korpus chladne pripravte si krém:
V miske vyšľahajte cream cheese spolu s kávou a cukrom (ochutnajte a ak potrebujete pridať viac cukru alebo kávy tak pridajte berte do úvahy že sa bude primieŠavať ešte šľahačka čiže chuť výsledného krému bude slabšia) . V inej miske vyšľaháme šľahačku. Lyžicou zamiešame šľahačku do creem cheesu. Čokoládu postrúhame a pridáme do krému (alebo ju dajte do robota a rozomeľte na kúsky). Krém dajte do chladničky kým budeme všetko skladať. 
Kávovo maslový krém:
Maslo s cukrom vymiešame ručným šľahačom do biela. Do malého hrnčeku dáme horúcu vodu spolu s kávou a dobre vymiešame. Do maslovej "peny" zašľaháme vychladnutú kávu. Ochutnávajte!!!! Ak potrebujete pridať cukor, pridajte ho. Ak potrebujete pridať ešte kávu v troške vody ju rozmiešajte a pridajte.     
Skladanie:
Korpus rozkrojíme na 3 rovnaké diely na dlhšej strane. Každú časť jemne pokvapkáme kávovým likérom (kľudne vynechajte). Spodný korpus potrieme polovicou krémom a priložíme druhý korpus. Ten potrieme zbytkom krému. Ak je leto dajte celý koláč do chladničky na chvíľku stuhnúť, bude sa vám ľahšie potierať kávovo maslovým krémom. Na záver potrieme celý koláč kávovo maslovým krémom. A šup do chladničky aby vám trochu stuhol krém pred podávaním. Netreba ho mať cez noc v chladničke. 

Dobrú chuť
K :)   





5 komentárov:

  1. Báječný tip a recept, určitě vyzkouším (Mňam vypadá to parádně ) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Báječný tip a recept, určitě vyzkouším (Mňam vypadá to parádně ) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam.. To je jak z nějaké zámecké cukrárny!

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  4. toje dobrota ten recep jsaem hledala moc děkuji posilejte mije dal u mite ceski nebo ne múllerova helga chtela bych vas zadat děkuji

    OdpovedaťOdstrániť