21. augusta 2014

Kokosová torta s malinami a krémom z bielej čokolády



Mňam, mňam, mňam. To som dúfala, že to tu nikdy nebudem písať. Ale pri tejto torte sa to vážne nadá inak. Je to moja ďalšia veľká láska :).
Ľahučký voňaví korpus krém z bielej čokolády a maliny. To celé zabalené vo vanilkovom kréme a potiahnuté marcipánom. Ľahučké ako pierko.
Tortička nie je ale pre začiatočníkov. 


Ingrediencie:

Korpus:
8 vajíčok
100g práškového cukru
160g polohrubej múky
20g vanilkového cukru
30ml vody
35g kokosovej múčky
kôra z 3 citrónov

Na potretie:
40g malinového džemu
60 - 100ml bieleho rumu (kľudne použite malinový alkohol ak máte, hlavne ho lejte podľa chuti)

Krém z bielej čokolády:
270g bielej čokolády
130ml tekutej šľahačky
400ml vyšľahanej šľahačky

Vanilkový krém:
150ml mlieka
20g kukuričného škrobu
15g kryštálového cukru
5g vanilkového cukru
100g masla 

300g malín (čím viac tým lepšie :) )
250g marcipán (ak viete vyvaľkať menšie množstvo na takúto veľkú tortu kľudne použite menej)

26cm tortová forma
180°C


Postup:

Trúbu zapneme na 180°C. Formu 26cm vystelieme papierom na pečenie. Bielka a dve tretiny všetkého cukru vyšľaháme na pevný sneh. Žĺtka a jednu tretinu cukru vyšľaháme do bledšej "peny" a prišľaháme vodu. Opatrne obe peny spolu spojíme. Jemne primiešame (opatrne) preosiatu múku, kokosovú múčku a na záver citrónovú kôru. Dáme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 30 minút (nezabudnite na špajľovú skúšku). Kým korpus vychladne pripravíme si Na potretie a Krém z bielej čokolády. 

Na potretie dáme malinový džem  a rum do menšieho kastróliku. Privedieme k varu a odstavíme zamiešame džem aby sa dobre rozpustil v rume. 

Na Krém z bielej čokolády vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu (na hrniec s vriacou vodou položíme žiaruvzdornú misku s čokoládou a vypneme sporák) a prilejeme tekutú šľahačku. Miešame, hneď ako sa čokoláda rozpustí odstavíme misku z hrnca. Necháme ju trošku vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku ( v ingredienciách to mám uvedené ako: 400ml vyšľahanej šľahačky"). Do vyšľahanej šľahačky opatrne zamiešame vychladnutú čokoládu. Ak nedôverujete šľahačke, ktorú používate prišľahajte k šľahačke 2 lyžičky Agaru. 
Vychladnutý korpus prerežeme na 3 časti. Každú časť potrieme džemom s rumom. Na každú časť poukladáme maliny a potrieme každú časť Krémom z bielej čokolády. Jednotlivé vrstvy poukladáme na seba a dáme tortičku schladiť aspoň na 30minút. 

Keď už nám tortička stuhla pripravíme si Vanilkový krém.  Mlieko nalejeme do menšieho kastróliku spolu so škrobom a obomi cukrami. Na strednom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Uvarený puding necháme vychladnúť a prišľaháme maslo. Spolu krém pekne vyšľaháme. 
Tortu vytiahneme z chladničky a potrieme ju Vanilkovým krémom. 
Vyvaľkáme si marcipán, najlepšie sa vaľka ak pracovnú dosku pocukrujete a z hora vyvaľkáme cez fóliu. Marcipán prenesieme na tortu a uhladíme. Tortičku necháme cez noc v chladničke, minimálne aspoň na hodinku.
Ak sa vám môj recept páčil, dajte mi hlas: http://www.blogerroka.sk/karolina-azzaro/ 

Dobrú chuť
K :)   


Inšpirácia: Jozefína Zaukolcová, Čokoláda, sladké umenie (najlepšia kniha s receptami )

8 komentárov:

  1. wow, to naozaj tam ide 600 ml bieleho rumu? :-DDD Tým, že sa privedie k varu a stratí alkohol, ako to potom chutí? Lebo biely rum nemá sám o sebe nejakú extra výraznú chuť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chuti tovyborne (je to moja milovana torta). Klasicky Um by som do toho nedavala presne pre specificku chut ktora sa mi nehodi k malinam. Biely rum ma vyhodu ze nie je taky vyrazny je dost lahodny ak sa to tak da nazvat :). Neboj bude chutit dost po alkohole. Ved ho nevaris tak aby bublal a ani ho nevar velmi dlho a neboj bude ho tam citit dost :).
      Teraz som robila whisky cokoladovy krem. Cokoladovy krem je dost citit po whisky (nevoni ale chuti). Teoreticky by sa nemalo po tom nafukat ale uprimne ja by som si to overila u niekoho kto ma alkohol tester :). Ale malemu dietatu by som to asi nedala :).

      Odstrániť
  2. Ahoj, chystam sa robit tuto torticku len v mensom (16 cm) a chcela som sa spytat ci netraba najskor tu rozpustenu cokoladu so slahackou vyslahat predtym nez sa prida do vyslahanej slahacky?
    Diky moc za super recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Barbara tak na 16 bude fakt malo tej slahacky (co u mna v recepte je 130ml). Neboj netreba ju sahat. Bez tej "tekutej" (130ml) slahacky by sa velmi zele miesala rozpustena biela cokolada do vyslahanej slahacky.
      Drzim palce. Urcite ti bude chutit.

      Odstrániť
    2. Dakujem za rychlu odpoved :) Krem sa chystam robit z plnej davky, nebudem potahovat a bude to poschodova torta tak cast pouzijem aj do dolnej. Uz sa na nu tesim :)

      Odstrániť
    3. Nie je zaco :). Tak to ti drzim palce aby si z nej vela nespapala. Ten krem by som si hned dala :(.

      Odstrániť
    4. Mám otázočku: to množstvo rumu sa mi skutočne nejako nezdá. Veď to je vyše pol litra, to by ten korpus úplne rozmočilo a hlavne by sa to nedalo jesť, bolo by cítiť iba alkohol. Nemalo tam byť napísané 60 ml - čo je viac ako pol decilitra? aj to sa mi už zdá dosť. Pre informáciu: 1000 mililitrov = 100 centilitrov = 10 decilitrov = 1 liter. Ďakujem. Zlatica

      Odstrániť
  3. Ďakujem za skvelý recept, torta bola úžasná. Len zopár vecí som musela pomeniť - nepoužívala som rum, lebo som tortu robila pre postihnuté deti. Miesto neho som dala obyčajnú vodu a dopadlo to dobre. No nabudúce vyskúšam s rumom, určite to dodá torte iný nádych :) A vanilkový krém sa správal trochu čudne a aj chuť a konzistenciu mal zvláštnu, no keď som ho jedla v torte, bol dobrý. Čokoládový krém je veľmi chutný, nemám totiž rada tie maslové krémy, čo v tortách bývajú... Ďakujem za recept, určite ho budem často využívať!

    OdpovedaťOdstrániť